RSS Feed

HavaintojaPalasia keräämässä

5. tammikuuta, 2007

Jälkihuomio: Tämä oli varsinaisen Elämän pirstaleita -blogin aloitusteksti.

Jos minun ja perheeni elämä olisi edennyt toiveidemme mukaisesti, meillä vietettäisiin nyt (luultavasti) onnellista lapsiperheen elämää, ihmeteltäisiin vauhdilla kasvavaa vauvaa ja odoteltaisiin esikoisen 5-vuotissynttäreitä. Äiti ja lapset nauttisivat kotona olosta toistensa seurassa, minun elämäni olisi unelmatyön ja perheen osalta mallillaan.

Sen sijaan tässä talossa kerrotaan toisenlaista tarinaa, kertomusta elämän kohtuuttomuudesta ja sattumanvaraisuudesta. Minä ja vaimoni olemme aiempien haaveidemme mukaisesti kahden lapsen vanhempia, mutta vain toisen heistä olemme saaneet pitää.

Esikoisemme Milja menehtyi yllättäen ja varoittamatta viime kesäkuussa, vain kolme kuukautta ennen kovasti odottamansa pikkuveljen syntymää. Tammikuun Meidän Perhe -lehti (1/2008) tarjoilee kirjoittamani perusteellisen vuodatuksen, joten en tässä vaiheessa lähde toistamaan itseäni sen pidempään. Aiheessa kun riittänee puitavaa jatkossakin.

Lehtijutun kirjoittamisen jälkeen on tapahtunut yksi isompi muutos. Saimme ”joululahjaksi” Miljan kuolinsyyn, joka jo näytti jäävän selvittämättä. Hän menehtyi todennäköisesti äkilliseen epileptiseen kohtaukseen. Tieto ei juurikaan auta hyväksymään asiaa, mutta tuo ehkä pidemmällä aikavälillä jonkinlaista selvyyttä ajatuksiin.*

Arjen tasolla yritämme keskittyä uuden elämän vaalimiseen. Hyppäys leikki-ikäisen kanssa vietetystä vauhdikkaasta arjesta takaisin vauvaperheen elämään on ollut raju. Mutta pieni ihminen tuo surutaloon myös ilonpilkahduksia. Kassu on nyt neljän ja puolen kuukauden ikäinen, kovasti uutta joka päivä oppiva ihmistaimi. Meidän toivonkipinämme.

Tervetuloa tähän pieneen, eriskummalliseen maailmaan. Juttuja saa ja pitää kommentoida.

* Tämä alustavasti tarjoiltu kuolinsyy kumottiin myöhemmin, varmaa selitystä ei koskaan saatu.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet