RSS Feed

HavaintojaVarjovanhemmat (identiteettikriisin ytimessä)

9. elokuuta, 2007

”Naista, joka saattaa miehensä hautaan, sanotaan leskeksi, miestä, joka jää suremaan vaimoaan, leskimieheksi. Vanhempansa menettänyt lapsi on orpo. Mutta miten nimitetään kuolleen lapsen isää ja äitiä?”
(P.F. ThoméseVarjolapsi, Otava 2004)

Itse tiedän tuohon jo vastauksen, sen kertoi minulle eräs rakas 5-vuotias pikkupoika, kiitokset siitä. Kukaan aikuinen ihminen ei sitä ole ääneen saanut sanottua, vaikka vastaus taitaa lopulta olla melko yksinkertainen.

Vastauksesta riippumatta ylläoleva pätkä pureutuu viiltävän ytimekkäästi tänä kesänä vastaan vyöryneen identiteettikriisin ytimeen ja sen kipeimpiin asioihin. Mitä jää jäljelle, kun entisen elämän perusteet revitään rippeitä myöten pois?

Thomésen kirjaa suosittelen lämpimästi kaikille elämäntilanteesta riippumatta. Hieno teos sekä älyllisiltä että ilmaisullisilta ansioiltaan.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet