RSS Feed

HavaintojaPikku Kakkonen

3. syyskuuta, 2007

Tuli tuossa viikonlopun tienoilla vierailtua pitkän kaavan mukaan sairaalassa. Tuliaisina oli terve, ihana ja (ehkä valitettavasti) jokseenkin isänsä näköinen poika. Milja ehti keväällä nimetä masuvauvan Kassuksi, sillä nimellä hän kulkee vieläkin.

Koosta ja ruumiinrakenteesta ei ihan vielä pysty päättelemään, tuleeko pojasta iso paha pakki vai vikkelä pelinrakentaja – tosin sekavan kasvuympäristön huomioiden tuloksena on luultavasti nelosketjun puupäätappelija.*

Ihan silkkaa onnea ja autuutta Kassu ei tuonut mukanaan. Uuden elämän ilossa on niin synkkä sivumaku, että kehnolta maistuu väkisinkin toisinaan. Minun ohellani kovin moni isukki tuskin on ratkennut katkeraan itkuun heti nähdessään toivotun jälkeläisensä. Kakkosen syntymä on nostanut pintaan aivan uusia ulottuvuuksia pettymyksen ja katkeruuden tunteissa.

Se on myös kirkastanut sen epäilyksen, että kovin moni ihminen siellä toisten ihmisten maailmassa ei todellakaan ymmärrä, kuinka helvetin syvässä suossa tässä rimpuillaan.

Ei tämän elämän näin pitänyt mennä. Melkein joka hetki vauvan kanssa puuhastellessa pyörii mielessä se, miten paljon Milja tätä odotti. Ja miten onnellisia me olisimme voineet olla. Kesän ajan mentaalisessa takalukossa olleita muistoja edellisestä neljästä vuodesta tulvii koko ajan mieleen. Sitten on vielä päälle kaikki ne aiemmat pelot ja angstit, jotka eivät suinkaan osoita katoamisen merkkejä. Kaikki tämä sattuu välillä niin paljon, että pää tuntuu repeävän.

Sitten rauhallisempina hetkinä sitä tuntee itsensä ”vain” skitsofreenikoksi, kun yrittää olla varovaisen onnellinen uuden elämän ihmeen edessä.

Yrittäkää siis ymmärtää, edes ns. vähän alusta, jos satutte kohtaamaan.

* Tuli maaleja pelistä toiseen janoava hyökkääjä, en olisi jalkapalloilijaa ennalta.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet