RSS Feed

HavaintojaRistiriitojen repimä

19. lokakuuta, 2007

Paavo Väyrynen mietti muinoin, voiko vitutukseen kuolla. Minä pohdin, voiko ihminen ratketa kahtia henkisesti.

Tällaisena päivänä sitä voisi melkein, jossain toisissa olosuhteissa, myöntää itselleen, että jotain on elämässä mennyt kohdalleenkin. Syyspäivä ei juuri kauniimmaksi tule kuin mitä Turussa perjantaina nähtiin. Aurinko paistoi lempeästi ja saaristotuulikin puhalsi jossain muualla vaihteeksi. Etuoikeutetut ihmiset saattoivat nauttia päivästä vaikkapa ulkoilemalla.

Koska olen töideni suhteen pitkälti oman itseni herra, päätin pitää vapaata. Pakkasin pikkuherran vällyihin ja lähdin pariksi tunniksi työntelemään vauvanvaunuja lähimaastoon. Siinä samalla Vedderin Eddie lauleskeli tarinoitaan luureissa. Kaikki hyvin, right?

No, ei ihan. Kävelylenkki ei suuntautunut esimerkiksi lähimaaston hurmaavalle omakotialueelle, pikkuteiden sokkeloihin. Sen sijaan tarvoin ison tien laitaa jokapäiväiselle virailulleni hautausmaalle. Siellä kynttilää sytyttäessäni totesin hiljaa itsekseni (tai toivottavasti en ainakaan kovin suureen ääneen), että kaikki hyvin olevat asiat tuntuvat kuin henkilökohtaiselta vittuilulta.

Eikä sitä pientä punaista haravaakaan ostettu sinun hautasi siistinä pitämiseksi, kirosin.

Jollain vaikeasti selitettävällä tavalla tuntuu siltä kuin voisin ratketa kahtia. Ristiriitaiset asiat aiheuttavat sisuskaluissa sen sorttista närästystä, johon ei apteekista lääkettä löydy. Vaikka olen nyt (aikaisempien) unelmieni työssä ja lähes ihanteellisessa työtilanteessa, ottaisin koska tahansa takaisin sen vanhan henkisesti latistavan työpaikkani, jos voisin vaihturina antaa myös tämän korvennuksen.

Uusi perheenjäsenkin tuo kai jollain tapaa iloa tullessaan, jonain päivänä. Onnesta ei uskalla puhua, koska kaikilla niillä hyvältä tuntuvilta asioilla on perässään hyvin synkkä varjo. Sunnuntaina annetaan lapselle virallisesti nimi. Pelkään päivää jo valmiiksi, epäilen ratkeavani kahtia.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet