RSS Feed

HavaintojaUuden elämän hapuilevia askeleita

31. toukokuuta, 2008

Samaan aikaan, kun pikkumies ottaa päivä päivältä tukevampia taaperon askelia, itsekin hivuttaudun varovaisesti askeltaen uusille urille. Maanantai oli pitkästä aikaa ensimmäinen päivä ”oikeissa” töissä vapaan kirjoitustyöläisen elämästä nauttimisen jälkeen. Sikäli kun elämästä suuremmin on tullut nautittua.

Aamulla polkiessani tuttua kotikulmien katua iski vääjäämättä aikamoinen surku. Koululaisten seassa sompaillessani mieleen palautuivat vastaavat aamut viime kevään lämpimiltä aamuilta. Yhdessä ajeltiin samaa reittiä ja yhtäkkiä muistin, kuinka Miljalla takanani pyöränistuimella ollessaan tapana työntää kätensä hupparini alle – joko lämmitelläkseen tai kutittaakseen. Usein kyytiläinen tarjosi myös matkalaulun.

Nyt pyörän takatarakka tuntui taas ihan liian kevyeltä. Enkä siltikään saa otetta siitä, miltä se kosketus tuntui. Tai mitä Milja lauloi.

Keskustan liepeillä olin päässyt jo siihen aatokseen, että miten saatoin jättää ne kaksi kotioven taakse. Kuinka viimeksi maailmalle työpestin perässä läksiessäni entinen elämä lipesi käsistä varoittamatta, hyvästejä jättämättä. Menin sentään perille asti orastavasta paniikista huolimatta.

Työmaalla oli onneksi heti niin paljon pähkäiltävää, ettei omaa elämää suuremmin ehtinyt potemaan. Puolen päivän maissa toki kävi mielessä, kuinka mukavaa olisi soittaa kotiin ja puhua tenavan kanssa hassuja kuulumisia. Tuo nuorempi ei vielä oikein ymmärrä puhelimen käyttöä muutoin kuin puruleluominaisuuksien osalta.

Kotimatkalla oli sentään rivakka myötätuuli ja ymmärsin olla kääntämättä katsetta Miljan hoitopaikan suuntaan. Ehkä tämä tästä. Jotenkin vaan taas mietityttää, miten tästä tällaista tuli.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet