RSS Feed

HavaintojaKui varte?

27. syyskuuta, 2011

Vessakirjoitus, taidetta

”Kui varte”, kysysis turkulaine. Siis miksi? Hyvä kysymys, johon on vaikeaa vastata.

Joku totesi, ettei Karhuherran murinoista paranisi luopua, kun siellä on kaikki hyvin. Paitsi että ei ollut. Joskus on ehkä voinut itsekin tuntea ohikiitävää ylpeyttä siitä kotikolosta, mutta ei nykyisellään. Puhti katosi, rytmi hajosi, sanat juuttuivat näppikselle. Piti lopettaa ennen kuin murina taantuu lopullisesti pihinäksi.

Meikäläinen kammoksuu omiin kaavamaisuuksiin kangistumista, siksi pitää yrittää jotain uutta. Kun samalla yritän yrittää ammatillisesti, ehkä selvä uusi karhunpesä on tarpeen elinkeinonharjoittajalle.

Ehkä piti myös saada aikaiseksi jotain uutta. Lätkäblogin lukijat eivät juuri välittäneet kuulla vaahtoamisia muusta urheilusta, musiikista, kirjoista tai elokuvista – nyt annan siihen itselleni taas luvan. Piti keksiä myös uutta motivaatiota kameran käyttämiseen, ehkä tämä innostaa. Ja ehdottomasti piti keksiä parannuskeino, että ihan kaikki elinkelpoiset 140 merkin hajatelmat eivät katoa saman tien Twitterin ikuiseen virtaan.

Tällaista on nyt tarjolla, edelleen intoilua ja terapiakirjoittamista siis. Havaintoja ja harjoitelmia tarinoiksi. Työprosessin kuvauksia, huomioita sorvin ympärillä olevasta skenestä ja arvokkaita irtopaloja työmaan ylijäämäkorista. Ja ehdottomasti myös sitä jääkiekkoa – ei lätkäfriikki siitä voi vaieta, mutta tämä ei ole pelkkä lätkäblogi.

Tällainen sivu on auki pelikirjasta toistaiseksi. Tuparit jatkuvat ainakin loppuvuoden, kuten luultavasti myös pieni pintaremontti. Olkaa hyvä ja huomauttakaa repsottavista listoista ja vinossa olevista tauluista.

Kauniiksi alun lopuksi vielä pari shoutoutia. Tämä maisema on ylipäänsä olemassa vain siksi, että nykyisellään Karjakujan toiseksi kovimmaksi rillipääksi rankattu Anssi-setä loihti leiskapajastaan esiin näin koreat kuoret. Nyt saa kehua.

Ja toinen peukutus tämän vuoden suosikkiotoksiini lukeutuvalle tuntemattoman taiteilijan teokselle tuolla ylempänä. Siinä ollaan perimmäisten kysymysten äärellä, kun innokas katutaiteilija liimaa viattomuuttaan hohtavan tarran kaupunginkirjaston miestenvessan kusilaarin yläpuolelle – ehkä todeten, ehkä kysyen. Kui varte? Kuiv’ arte?

Emmää vaa tiärä.


9 kommenttia »

 1. Sami Hurme kirjoitti:

  No hei vaan!

  Nythän tämä vasta mielenkiintoiseksi meneekin, kun irtaudutaan tuosta joskus niin puuduttavasta lätkästä.

  Sana lienee nyt erityisen vapaa, joten nostin riman nyt tämän blogin suhteen erittäin ylös ja kasaan kaikki paineet sinne.

  Se sanomisen pakko. Ehdin jo ihmetellä, että oikeastiko jätät blogosfäärin. Hyvä näin.

 2. Puckarinen kirjoitti:

  Go, go, go!

 3. Herra Byrokraatti kirjoitti:

  Hienoa! Sanomisen pakko on tauti, jota ei tarvitse hävetä. Sinun tapauksessasi se tuottaa meissä muissa lukemisen, jopa kommunikoinnin, vuorovaikutuksen pakkoa.

  Toivottavasti ihmiset löytävät uuden kolosi, mahtavaa ettet vetäytynyt virtuaalisille talviunille. Maailman tarve erilaisille karhunpalveluksille on huutava.

 4. J.Lahtonen kirjoitti:

  Parempi se tarra seinässä kirjaston vessassa kuin narkkarin piikki tai lattialle ulostanut laitapuolen hyökkääjä. Sellaisien tapauksien kohdalla on syytäkin tokaista ”kui varte?”

  Lätkän ulkopuoleltakin elämää löytyy, sillä Suomessa eli Suomen Turussa on toki muutakin kuin yksi kiinnostava jääkiekkojoukkue (TuTo) sekä yksi kansitakkisten kokoomusgolfaajien kiekkokontrolliporukka (KKK, vai mikä sen Helsingin Kauppiaiden Areenassa pelaavan porukan nimi nyt taas olikaan).

  Messukeskuksessa on nimittäin viikonloppuna traditionaaliset kirja- ja ruokamessut. Suosittelen sekä kirjallisuuden nälkään että konkreettiseen nälkään, varsinkin japanilaisesta ruosta kiinnostuneille. Sunnuntaina paikalla ovat keskustelemassa myös herrat Raimo Summanen, Juhani Tamminen ja Juhani Wahlsten, joiden aiheena on jääkiekko. Kappas, eipä sitä sittenkään ole elämää lätkän ulkopuolella.

  Kenties tuon juttutuokion annista saa jälkeenpäin jostain vielä lukea, vaikka karhunpalveluksena.

 5. Karhuherra kirjoitti:

  Kiitoksia lämpimästä vastaanotosta, yritetään palvella kansaa odotusten mukaisesti.
  Kirjamessut ovat luultavasti paholaisen keksintöä, siinä määrin vaarallinen paikka on köyhälle. Mutta ei kai sieltä poiskaan osaa pysyä. Lätkäaiheisen keskusteluhetken osallistujiin ei muuten tuoreimman tiedon mukaan lukeuden Raimo Summanen. Herra ei oikein ole osannut päättää, onko tulossa vai ei.

 6. Karhuherra kirjoitti:

  Hei siistiä, tyypit: nykymodernissa WordPressissä voi kommentoida suoraan yksittäistä kommenttiä tässä ketjussa. Toivottavasti tuo toiminto (erillinen vastaa-namiska kommentin lopussa) näkyy myös teillä.

 7. Anna kirjoitti:

  Helevetin jees. Onnea uuteen blogikotiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Twitterin laulamaa
 • Arkisto
 • Aiheet