RSS Feed

RokRäppi on uusi lätkärokki

1. lokakuuta, 2011

Rapper’s delight 2011.

Elleivät Pojun ja muiden huumoriveikkojen musiikilliset rikokset ole vielä kykyä rakastaa kotimaista populaarimusiikkia, kannattaa tarkastaa tämä, veljet ja siskot. Tästähän on ollut puhetta – nimittäin siitä, että rahvaanomainen kitarajurnutus on saanut tehdä tilaa, kun pukuhuoneissa ja kauppatoreilla pumppaa uusi syke, urbaani biitti.

Nyt myös Jyväskylässä.


FP – Jypinkylä II, ’nuff said.

Siinähän sitä on, lähes uskottavaa puhelaulutaidetta ja sympaattisen sisäsiittoista kotiseutuhenkeä. Ennen vanhaan näitä rilluteltiin kyläkaupan kuistilla iltaa istuessa. Nykynuorison keskuudessa homma toimii niin, että yksi kaveriporukassa osaa kuvata, toinen editoida, kolmas tietää mistä sen biitin saa päälle ja neljäs on porukan tarinankertoja. Ryhmän lahjattomin lähetetään kylille hälyttämään entiset junnujoukkueen tutut, nykyiset palloilutähdet, esiintymään rekvisiittanan videolla.

Resepti on tuttu koko kansan lätkäräppäreiltä, mutta suurin ero Jareen, Villeen, Galleen ja HIFk:n kolleihin on siinä, että oman kunnanrajan tuolla puolen kukaan ei tunnista näitä vierailevia lätkäjätkiä ja potkupallisteja. Paitsi tietysti Virtasen Jonnen, joka lienee ensimmäinen tällaista valtakunnan julkisuutta saavuttanut Mestis-tähti.

Mutta tunnetumpiin kollegoihinsa tämä Jypinkylän FP samaistuu silläkin, että meiningissä on mukavaa vilpittömyyttä. Lievästä kankeudesta huolimatta meininki on aitoa, kaikessa kotikutoisuudessaan. Vähintäänkin se vedonnee kansaan siellä oman rodun tanhuvilla.

Ja koska näille videoille saadaan vääjäämättä jatkoa, pyydän kokeneempia kertoimenlaskijoita arvioimaan, millä todennäköisyydellä Kari Tyni onnistuu ujuttamaan seuraavaan Jyppiräppipätkään Valtra-rekvisiittaa – joko lippiksen tai traktorin. Entä milloin joku kotimainen iso urheiluseura rohkenee ottaa oikein virallisesti käyttöön räpätys-henkisen kannatusviisun?

Kauniiksi lopuksi vielä pienimuotoinen lukijavisa. Alla olevassa kuvassa on jo hiipuneen kesän tunnelmia. Etualla heiluu herrasmieskaksikko JVG, mutta minkä kahden liigaseuran edustajia bounssaa taustalla rytmi veressään?


Ruisrock 2011, nevö forget.


3 kommenttia »

 1. Sami Hurme kirjoitti:

  Liian helppo visa.

 2. Teemu Tammilehto kirjoitti:

  Juu aivan liian helppo visa. Mitä sä tollasia wanhoja otoksia tänne laittelet?

 3. Jari Nikkola kirjoitti:

  Hauskaa ja mielenkiintoista miten lätkä tulee trendeissä edelleen melko rajusti perässä suhteessa musiikki- ja kulttuuripiireihin. Nykyisten lätkäräppääjien kikatkin esiteltiin jo kymmenen vuotta sitten alkuperäisessä suomirap-buumissa. Jääkiekkoversiota MC Taakibörstasta silti kiihkeästi odottaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Twitterin laulamaa
 • Arkisto
 • Aiheet