RSS Feed

HavaintojaFiiliksissä elämisestä

19. joulukuuta, 2011

Haluaisin sinun katsovan videon:

Pekka Hyysalo – back on skis from jah people on Vimeo.

Videolla on Pekka. Pekka osaa kävellä. Pekka osaa puhua. Pekka laskee suksilla. Ja se on poskettoman kova juttu.

Pekka Hyysalo oli pari vuotta sitten valtakunnan lupaavimpia freestyle-laskijoita. Parikymppinen nuorukainen, jolle maailma avautui kaikkine mahdollisuuksineen, ammattilaisura mukaan lukien. Kunnes elämä teki temppunsa, toi eteen kohtuuttoman, irvokkaan sattumanoikun. Tuuli vei miehen kesken hypyn, Pekka tuli pää edellä alas.

Pekan maatessa koomassa joku lääkäri totesi pojan pysyvän vaakatasossa lopullisesti, toinen sentään povasi kävelemisen mahdollisuutta parin vuoden aikavälillä. Vuotta myöhemmin Pekka oli taas suksilla.

Arjen harmaudessa on liian usein helppoa uppoutua omaan surkeuteensa. Tuska on suurta, kun hommat menevät suoraan sanottuna päin helvettiä – kunnes sitten huomaa muistuttaa itseään, että se on vain työtä. Ei mitään sen tärkeämpää.

Toisaalta sitä miettii, kuinka joskus kuristi kurkkua, kun talossa ei kuulunutkaan enää lapsen leikin ääniä – ja nyt sitä saattaa kiehua katkeamispisteessä, kun kaksi tervettä lasta kirkuu ilmoille elämäniloaan. Joutuu erikseen muistuttamaan itseään, mikä tässä maailmassa on hyvää.

Sitten tulee Pekka, kertoo haastattelunauhalle verkkaisesti tarinaansa, hymyilee vienosti ja sanoo lopuksi: ”Olen vaan jotenkin niin fiiliksissä elämisestä.”

En lupaa huomenna(kaan) herätä kaamosaamuun päivänsäteenä, mutta tuo on kutakuinkin niin inspiroiva ajatus kuin maailmalla juuri nyt voi olla tarjottavanaan. Lupaan edes yrittää.

Jokaisen ihmisen elämässä omat murheet ovat sen pienen elämän suurimpia päänvaivoja – sitä ei ole syytä vähätellä. Mutta ehkä vähän laajempi perspektiivi tekee hyvää toisinaan. Jos kävelemistä, hienomotoriikkaa ja puhumista uudelleen opetteleva Pekka jaksaa unelmoida maailman parhaasta puuterilumesta ja laveammasta maailmankatsomuksesta, ehkä meidän muidenkin on syytä jaksaa.

We are what we believe. Jos se tuntuu muistamisen arvoiselta jutulta, jaa vaikka tämä tarina lähimmäisillesi. Pekan nimissä.

Joululahjarahoja voi käyttää pieneltä osin myös aidosti tärkeisiin asioihin, kuten Pekan toipumisen ja unelmien tukemiseen. Ride with Pekka!


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
    • RT : Monet 612-osallistujat närkästyivät kun tapahtumaa kutsuttiin fasistiseksi, sillä hehän ovat vain "tavallisia ihmisiä".…
    • RT : Pitkän päivän päätteeksi on paikallaan kiittää sitkeästi iltaan asti jaksanutta fanikatsomoa. oli menestys sinise…
  • Arkisto
  • Aiheet