RSS Feed

ValokuvatNainen ja ase

2. joulukuuta, 2011

Mitä nainen tekee, kun hänelle antaa 70-senttisen miekan? Ei suinkaan ala sotia, vaan pistää sen sisäänsä.

Alkoi ahdistaa viime aikoina olemattomaksi jäänyt valokuvaaminen, joten piti purkaa tuskaa ja vanhaa kuvasumaa. Kaikkea kivaa, pikkunäppärää ja nättiä kuvatusta olisi tuhansittain perkaamatta, mutta löytyipä myös ainakin yksi tänä vuonna vastaan tullut mielenkiintoinen hahmo ja kiinnostava kuvasetti.

Betty Bloomerz on varieteetaiteilija, joka otti Turun haltuunsa viime kesänä. Toisin sanoen hän on miekan- ja tulennielijä, joka tähditti kulttuurivuoden Cirque Dracula -suurtuotantoa. Siinä sivussa hän kävi hurmaamassa rokkikansan Ruisrockissa. Parinkin lehtijutun ja yhteentörmäilyn takia tallentui muistikortille neiti Bloomerzin (oikealta nimeltään jotain ihan muuta, uskoisitteko) edesottamuksia useampaankin otteeseen.

Jotain oudon kiehtovaa tässä oli. Siis muutakin kuin osittainen alastomuus ja hienot tatuoinnit. Erikokoisten ja -pituisten metalliesineiden tunkeminen kurkusta alas on lähes hypnoottista katsottavaa – tulen ja sytytysnesteen kanssa läträämisestä puhumattakaan. Kuten arvata saattaa, itse artistikin on jokseenkin erikoinen persoona, jopa unohtumaton värikkyydessään.

Uskoisin miekannielemisessä olevan paljon samaa kuin urheilijan huippusuorituksessa. Bloomerz osasi kuvata taiteensa ydintä ainoastaan toteamalla, että niinä suorittamisen hetkinä hän ja miekka ovat yhtä. Sitä se ehkä vaatiikin onnistuakseen. Kannattaa silti kokeilla, mutta ei kotona, sillä virheisiin tässä puuhassa ei ole varaa.

Toisaalta on siinä tapauksessa syytä tiedostaa, että miekannielijöilläkin on ammattitautinsa. Nimittäin närästys ja yleiset ruuansulatusvaivat. Sen siitä kai saa, kun rassaa sisuskaluja moisilla aseilla.

Oudon touhun kuvaaminen poikkeuksellisissa olosuhteissa oli sekin melkoinen oppitunti. Onneksi jokunen kelvollinen otos taltioitui. Pysäytyskuvia pystynee katselemaan herkkäluontoisempikin, kokeile vaikka: Betty Bloomerz Turussa.

Ja jos oma vatsa ei ole herkkä, kannattaa katsastaa elävää kuvaakin. Kas tässä.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
    • RT : Monet 612-osallistujat närkästyivät kun tapahtumaa kutsuttiin fasistiseksi, sillä hehän ovat vain "tavallisia ihmisiä".…
    • RT : Pitkän päivän päätteeksi on paikallaan kiittää sitkeästi iltaan asti jaksanutta fanikatsomoa. oli menestys sinise…
  • Arkisto
  • Aiheet