RSS Feed

ValokuvatVuoden paras

31. joulukuuta, 2011

Maailma hänen jaloissaan, pienen hetken.

Joskus pitää matkata maailman ääriin kokeakseen parhautta, kuten vuonna 2010. Joskus taas suurimmat elämykset löytyvät aivan läheltä.

Päättyvän vuoden maittavin kulttuurielämys oli laulu- ja soitinyhtye Sweatmasterin kotimaan jäähyväiskeikka kotikentällä Turun Klubilla. Se ei ollut pelkästään timanttinen rokkikeikka, vaan illassa oli haikeaa taikaa. Niin esiintyjät kuin yleisökin tiesivät mistä on kyse, ja irrottelu oli sen mukaista.

Omalta osalta ilta oli myös sikäli poikkeuksellinen, että hain kameran kanssa uutta näkökulmaa asioihin ja kapusin Klubin päälavan taakse ja yläpuolelle dj-parvelle. Ennen yleisön sekaan sukeltamista oli vaikuttavaa nähdä, miltä hurmos näytti artistin näkökulmasta. Hetken kurkin meininkiä vielä taustakankaan raosta aivan rumpukorokkeen takaa – tunnelma oli poikkeuksellinen, mutta osuinpa vielä oikealla hetkellä poikkeukselliseen koloonkin.

Pitääkin joskus jo lähikuukausina tuunata illan kuvasato kuntoon.

Pohjimmiltaan homman ydin oli kuitenkin siinä, että Sweatmaster on ja oli luultavasti parasta, mitä kolme miestä voi rokkenrollin saralla saada aikaiseksi. Rikollisen aliarvostettu pumppu koko uransa ajan. Eikä illan onnistumista haitannut yhtään se, että ennen kliimaksia No Shame oli omassa tyylilajissaan vähintään yhtä hyvä ”lämmittelijä”. Tuli myös nähtyä Kakkahätä-77 viimeisen kerran ennen retkueen hajoamista, hyvä maku jäi kakkiksestakin.

Tulevan vuoden kohokohdat löytyvät ennalta Tukholmasta: UFC huhtikuussa (pakko päästä) ja Pearl Jam heinäkuussa (lippu taskussa). En silti pistä pahakseni, jos kotikulmilla on tarjolla jotain vielä kovempaa settiä.

Ihan arjen tasolla olisi mukavaa, jos vastaan tulisi England Keep My Bonesin tasoisia levyjä, Driven tapaisia leffoja (Tai PJ20-tason dokumentteja), Manu Larcenetin kaltaisia piirrostaiteilijoita, Urheilukirjan lailla säväyttäviä opuksia tai Betty Bloomerz -tyyppisiä muita kulttuuriyllätyksiä. Tai vaikka jotain ilmaveiviäkin puhuttelevampaa sporttiskenen puolella.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
    • RT : Monet 612-osallistujat närkästyivät kun tapahtumaa kutsuttiin fasistiseksi, sillä hehän ovat vain "tavallisia ihmisiä".…
    • RT : Pitkän päivän päätteeksi on paikallaan kiittää sitkeästi iltaan asti jaksanutta fanikatsomoa. oli menestys sinise…
  • Arkisto
  • Aiheet