RSS Feed

KiekkoKunnioitus on yliarvostettua, osa 2

10. tammikuuta, 2012

Olen viikonlopusta saakka tuijotellut useampaan otteeseen tätä kovasti puhuttanutta videota ja yrittänyt muotoilla siitä sanottavaa.

Kovaa peliä Bostonissa, 2000-luvun tapaan.

Hetki sitten tajusin, ettei kannata edes yrittää, koska videoon itsessään tiivistyy niin paljon. Siinä on jämäkästi paketissa iso osa niistä asioista, jotka nykymodernissa jääkiekossa tihkuvat mätää.

Siinä on sitä pelaajien keskinäistä kunnioitusta, asiallisen sivistynyttä lätkäyleisöä ja suhteellisuudentajunsa säilyttänyt kotijoukkueen valmentaja, jonka joukkue kokee oikeusmurhan.

Kaiken kruunaa tietysti se, että Brad Marchand on muutenkin hieno ja suoraselkäinen mies. Törttöilyn jälkeen nostetaan kädet pystyyn, ei tosin virheen merkiksi, kuten herrasmieslajeissa on tapana. Lätkäjätkän tyyli on levitellä räpylöitä ja todeta, että ”meikähän vaan yritti suojella itseään”. Kyseessä oli ehkä hätävarjelun liioittelu?

Mutta ymmärtäähän tämä primitiivisen suojautumisreaktion, kun näkee videolta millaisen yliajon ja sitä seuranneen pahoinpitelyn kohteeksi Marchand joutui kohdatessaan Sami Salon 5-10 sekuntia aiemmin vastaavassa tilanteessa.

Vähän lähempänä totuutta ollaan, kun viiden pelin talviloman päälle äijä toteaa, että ”meikää ei kiinnosta tippaakaan mitä jengi ajattelee. Meikä tekee vaan työtään ja pelaa kovaa”. Tai siis ”kovaa”.

Tapahtunut aiemmin: Kunnia-tutkimuksen ensimmäinen osa – Case Chael Sonnen.


3 kommenttia »

 1. Eetu Huisman kirjoitti:

  Ei ”5-10 sekuntia aiemmin”, vaan 16 sekuntia aiemmin. Ei tarvinnut edes itse katsoa pelikellosta, kun Shanahan teki sen puolestani: http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=60&id=148388.

  (Nuo pelikieltovideot ovat edelleen parasta ikinä.)

 2. BD kirjoitti:

  Marchand ei ehtinyt koskemaan kiekkoon, joten sääntöjen mukaan ei ollut taklattavissa ja oikeutettu väistämään julman Salon tyrmäysyrityksen.

  :)

 3. Karhuherra kirjoitti:

  Mietin tuota kiekottomuuttakin, Salohan on vielä kauempana kiekosta, joten jos tulkitaan Marchandin teko kontaktin ottamiseksi, se on vielä härskimpi. Hilpeää hommassa on tietty juuri tuo, kun videolta voi nähdä ihan vastaavan tilanteen tovia aikaisemmin. Pahasti meinasi siinä käydä siinä Marchandille, kun Bonecrusher Sammy yliajaa holtittomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Twitterin laulamaa
 • Arkisto
 • Aiheet