RSS Feed

Muu sporttiLäpilyönnin aika

8. helmikuuta, 2012

Nyt lyödään, muun muassa läpi.

Siitä on melko tarkalleen neljä kuukautta aikaa, kun pohdin tämän saman ruudun äärellä sitä mahdollisuutta, että vapaaottelun kaltainen kamppailulaji voisi nousta jollain tapaa yleisemmin tutkalle tässäkin valtakunnassa. Ja kyselin itsekseni, millaista reagointia se vaatisi/aiheuttaisi edustamani ammattikunnan parissa.

Sittemmin olen käyttänyt kohtuullisen määrän puheenvuoroja kertoakseni juuri ammatillisella saralla valistuneen arvioni, jonka mukaan käsillä oleva armoton vuosi 2012 on Suomessa päähänlyönnin läpimurron aikaa. Nythän tässä näyttää melkein kovemman luokan povaajalta, kun jo ensimmäisen kuukauden aikana Anton Kuivanen (kuvassa) läksi mittailemaan Octagonin ulottuvuuksia ja Tom Niinimäki otti ison askeleen samaan suuntaan.

Ihan lämpimikseni en ole näkemystäni toitottanut, vaan itsensätyöllistäjän mielessä liikkuu useimmiten myös haave ansaintamahdollisuuksista. Niitäkin on ilmennyt – ja siinä sivussa muutama muu ihmetyksen aihe.

Tiistaina meinasi jo lipsahtaa kaakao väärään kurkkuun, kun tavanomaisessa aamukoomassani kampeuduin sohvalle ja avasin taikalaatikon katsoakseni aamu-töllön minimaaliset urheilu-uutiset. Taisi tulla jotain NHL-välähdystä, sitten kerrottiin päivän säästä ja sitten… havahduin äkkiä siihen, että urheilu jatkuu.

Ylen studiossa puuskutti mies lyömässä pistareita pienet hanskat kädessä, hieman maassa makaavan lyömistäkin demonstroitiin. Niinpä niin, UFC-tähti Antonhan sen siellä, Yleisradiolla valtakunnanverkossa aamulla klo 8.15.

Iltapäivällä kävi ilmi, että ruotsinkielinen Yle ei ujostele sen enempää, vaan Radio X3M oli yhyttänyt Marcus Vänttisen kotisalilta leppoisan viihteellisissä merkeissä.

Oi aikoja jne. Itse olin raottamassa porttia, kun kaikkea 2000-lukuista ennen vierastanut Turun Sanomat teki ihan oikean urheilujutun Niinimäestä, Ilta-Sanomissa taas oli iso positiivis-sävytteinen urheilujuttu Turun taistelijoista, ja Kuivanen on ison diilinsä jälkeen patsastellut lähes kaikkialla valtavirtamedian syövereissä…

Ei siis enää taivastelua, ei enää otsikoita ”verikekkereistä”. Jokin on muuttunut.

Mitä tässä vielä ehtiikään tapahtua vuoden loppuun mennessä. Maikkari tyhjentää pajatson tv-oikeuksillaan? Suomalaiset sponsorit huomaavat hypätä menestyksen bandwagoniin? Urheilutoimittajat alkavat vuosiäänestyksissä pitää vapaaottelua urheilulajina? Pihtiputaan mummo tietää joulukuuhun mennessä, kuka on unelmavävy Anton Kuivanen?

Itse hellin ajatusta siitä, että Suomeen saataisiin Ruotsin ja ison maailman malliin yksi asialle omistautunut MMA-media. Apajat ovat nyt tarjolla, kakku odottaa leikkaajiaan. Kuten Bufferin Bruce (tunnette jouluun mennessä) sanoisi: ”Iiiiiiit’s TIME!”


2 kommenttia »

 1. BD kirjoitti:

  Jos päähänlyönnin suosio kasvaa Suomessa samalla tavalla kuin Pohjois-Amerikassa, niin Sauli Niinistön on pian seurattava Tarja Halosen vanavedessä ja kommentoitava julkisesti, että…

  No, vielä ei olla sillä tasolla, joten jääkiekko olkoon jatkossakin väkivaltakritiikin kohteena.

  Henkilökohtaisesti sanoisin, ettei tappelut kuulu vapaaotteluun. Lapset kärsivät moisen väkivallan katsomisesta.

  • Jassoo kirjoitti:

   Eikö ne lapset sitten kärsi jalkapallossa ja jääkiekossa tapahtuvata tappelusta ja väkivallasta? Miksi nyrkkeily on sallittua vaikka se on moninkertaisesti vaarallisempaa kuin vapaaottelu? tai muut kamppailuljait erikseen mutta kun ne yhdistää niin siitä tulee jokin äärimmäisen vaarallinen yhdistelmä. Nämä lajit ovat vielä isompia kuin vapaaottelu ja siksi vammoja ja väkivaltaa katsotaan sormien lävitse.

   Oletko koskaan katsonut tilastoja amerikkalaisesta jalkapallosta ja jääkiekosta ja vammoista mitä sieltä syntyy? Päähänkohdistuvat vammat ovat moninkertaisia.

   Kyllä se vaarallisin malli pienille lapsille on nuo väkivaltaa pursuavat elokuvat ja pelit. Kaikki tuo on hyväksyttyä mutta urheilu ei. Kukkahattutädit voisi painua pois tästä maasta ja kaikki olisi paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 • Twitterin laulamaa
 • Arkisto
 • Aiheet