RSS Feed

ValokuvatIn the zone

17. kesäkuuta, 2012

Ei ole yleensä tapana jakaa eikä tarinoida toisten kuvista, mutta nyt pitää tarttua Ryan Locon otokseen, joka on pyörinyt mielessä toista päivää.

Siinä on urheilija olemisensa ytimessä. Ottelija, joka on viettänyt kuvaa edeltävät minuutit suljettuna häkkiin vastustajansa kanssa. Taistelija, joka on runnonut vihulaisesta keskeytysvoiton vakuuttavaan tyyliin.

Jo suljettu häkki elementtinä korostaa sitä, että kyseessä on sekä fyysisesti että henkisesti poikkeuksellinen tila. Paikka, jossa selviytyminen vaatii äärimmäistä keskittymistä. Fokusoitumista, jonka kautta voi päästä vaikka kuuluisaan flow-tilaan.

Jokin noissa kasvoissa kertoo, että nyt on käyty tilassa, jonka erottaa arkisesta taaperruksesta jokin muukin kuin metallihäkki. Siellä ollaan in the zone.

Vaikutelma korostuu kun kyseessä on tuttu ihminen, Tom Niinimäki. Jokaisella maailmanluokan vapaaottelijalla kuuluu olla jämäkkä lempinimi. Siksi Tomppa tunnetaan myös nimellä ”Stoneface”. Se on melko kirjaimellinen hellittelynimi. Hymyn mieheltä voi saada, jos erikseen pyytää ja kehässä hän tyytyy yleensä vastustajia rusikoituaan lähinnä nostamaan kättä voiton merkiksi.

Mutta nyt kyseessä ei ehkä ollut mikä tahansa matsi. Kuvassa näyttäytyy sisäisten ja ulkoisten paineiden kyllästämä mies, joka on suoriutunut tärkeästä koitoksesta odotustensa mukaisesti. Kameralle ilmehtii mies, joka on käynyt urheilemisen ytimessä ja palannut voittajana. Me maallikot emme tämän lähemmäs sitä tilaa pääse.

Tomppa otteli perjantaina Fort Rileyssa Yhdysvalloissa ja antoi hyvät näytöt isompaa maailmanvalloitusta varten.

Ryan Loco taas on mies, jonka kuvia kannattaa tarkastella enemmänkin.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet