RSS Feed

RokTurkish Festival

6. heinäkuuta, 2012

It was twenty years ago today(ish), sergeant Eddie and the band quit to play…

Olipa kerran rakkauden kesä 1992. Melko tarkalleen parikymmentä vuotta sitten, kotimaisenkin festivaalisesongin huipentuman tienoilla, maailmaa tuolloin ja siitä lähtien ainiaan järisyttänyt laulu & soitinyhtye Pearl Jam esiintyi 25. kesäkuuta Tukholman Moderna Museetissa. Läsnäolleiden piirissä keikkaa kuulemma muistellaan edelleen ikimuistoisena.

Merkittävintä illassa oli lopulta kuitenkin se, että keikan aikana joku murtautui yhtyeen pukuhuonetiloihin ja varasti muun muassa laukullisen solisti Eddie Vedderin äärimmäisen tärkeitä muistikirjoja. Jälleen yksi syy pitää ruotsalaisia paskana jenginä.

Kesäkuun 26. päivänä Pearl Jam esiintyi Tanskan Roskildessa.Huiman yleisön edessä taltioitiin tv-kameroilla huiman show’n livevetoja. Parhaita paloja pyöritettiin kesän aikana varovasti arvioiden hieman toista tuhatta kertaa Music Televisionin (todellakin, lapset, joskus oli sellainen aika, että Music TV:llä näytettiin vielä musiikkia) voimasoitossa.

There ain’t gonna be any middle anymore…

Aivan mahtavaa, vai mitä? Paitsi, että yksi pieni juttu meni vähän pieleen. Äärivirallinen Pearl Jam Twenty -historiateos kertoo seuraavaa.

”June 26 Roskilde festival
Tensions from the break-in the night before boil over during this massive festival gig, as several band members become embroiled in a tussle with security. Afterward, citing exhaustion, Pearl Jam opts to scrap the remaining seven dates of the European tour, including a gig the next night on a Turkish festival bill alongside Nirvana.”

Pieni askel ihmiskunnalle, suuri monttu turkkilaiselle festivaalille.

Niin, olin siellä minäkin, siellä seuraavan päivän festivaaleilla – tallustelemassa upouudessa Pearl Jam -paidassa, kun ilman sen suurempia selityksiä kuulutettiin, ettei illan toinen pääesiintyjä ole tulossa. No, olihan se Nirvanan nostattama hiekkamyrsky hieno, jopa ikimuistoinen. Mutta aika paljon jäi puuttumaan.

Mukavaahan se oli sitten loppukesän ajan tuijotella töllöstä, veistä omassa haavassa käännellen, niitä edellisen illan rokkipurkauksia.

Niillä jäljillä taaperretaan edelleen. Koska Pearl Jamin ensimmäistä Suomen headline-keikkaa odotellaan yhä, lauantaina matkaa turkkilaisesta rantakaupungistakin sekalainen seurue Tukholmaan. Katsastamaan, missä kunnossa Eddien pää tällä erää on. Epäilen, että jotain ikimuistoista tapahtuu.

Toki tulevana viikonloppuna tanssataan myös turkkilaisella festivaalilla jälleen kerran. Pitäkäähän hauskaa, jos Ruisrockiin olette retkeilemässä.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
    • Kesä, kärpäset ja lähes ikuinen peruskuntokausi. Koska lähes koko Suomen kamppailuskene on vetäytymässä koloihinsa… https://t.co/Zr8SKr3Qa7
    • Venäjän konsulaatti Maarianhaminassa on synkkä ilmestys. Kiinteistön edustalle tuotu ylimääräinen lipputanko pirist… https://t.co/ZcazXRv3Vj
  • Arkisto
  • Aiheet