RSS Feed

KulttuuriMaking of… Vares

7. lokakuuta, 2012

Ette ehkä ole huomanneet, mutta nyt eletään sikäli merkittäviä aikoja, että sivullekirjoittanut teki draamaelokuvadebyytin perjantaina ensi-iltansa saaneessa rainassa Vares: liian mones osa jonka nimeä emme muista. Aiemminhan olen hurmannut valkokankailla muun muassa Ruisrock-dokumentin vahvassa sivuosaroolissa.

Itse asiassa olen kuitenkin sinun, lukijani, puolesta iloinen, jos et ollut tietoinen tuoreesta roolisuorituksestani. Se tarkoittaa todennäköisesti sitä, että olet armeliaasti säästynyt kyseiseltä elokuvalta – tai ainakin menettänyt tajuntasi kesken näytöksen.

Ohjaaja Lauri Törhönen kertoi perjantaina Ylen aamuhaastattelussa projektin etenemisestä pari vuotta sitten: kuulemma vappuna tehtiin diili ja kesäkuun alussa ryhdyttiin kuvaamaan. Tämän perään hän lisäsi, että ”kuvatahan voi mitä vaan, jos käsikirjoitus on kunnossa”.

Ilmeisesti käsikirjoitus ei ollut kunnossa, tai sitten todellakin kuvattiin ihan mitä vaan, sillä kuusiosaisen Vares-sarjan viimeinen raina on melko sietämätön kokoelma verta, juonenpätkiä ja sekavia suorituksia. Kokonaisuudella tuskin valloitetaan maailman dekkarimarkkinoita ruotsalaisten vanavedessä.

Lisäksi ohjaaja (kuvassa takana) on paska jätkä, koska lopputuloksesta oli leikattu pois loistavasti improvisoimani repliikki.

Ylempää kuvasta näkyy, millainen on näkymä, kun tuijottaa elokuvakameraa reilun metrin päästä. Taltioimani kuva pääosan tangoprinssistä ja pääkamerasta johtuu siitä, että anonyymiksi avustajaksi kutsuttuna päädyin esittämään nimettömän laatulehden valokuvaajaa levynjulkkarikohtauksessa.

Se siis todellakin on meikän kalju pienen planeetan kokoisena, jos satut elokuvaa tuijottelemaan.

Jos lopputulos olisi ollut hieman ylväämpi, oman nimen näkeminen lopputeksteissä olisi ehkä ollut hieman enemmän egoa hivelevää. Nyt käteen jäi lähinnä mielenkiintoinen tutustuminen elokuvanteon arkeen. Odotteluahan se pääosin oli, tarjoilutkin olivat heikommat kuin paikallisen palloiluseuran tiistaipressissä.

Seuraavaksi ajattelin siirtyä puherooleihin. Jokohan Aku Louhimiehen vapaaotteluelokuva on kuvattu loppuun?


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet