RSS Feed

KiekkoHyvä ystäväni Mario

5. lokakuuta, 2013

Olenko kertonut siitä, että meikä ja Mario Lemieux olimme tosi hyviä kirjeenvaihtokavereita aiemmin? Tai en tiedä kavereista, mutta minä lähetin Mariolle pari kirjettä ja hän pisti paluupostissa pari kuvaa nimmareilla.

Kyllä se ystävyydeltä tuntui.

Mario

Joskus ennen kuin keräilykorttivillitys 1990-luvulla saapui Suomeen minä keräilin NHL-starojen kuvia hieman vaivalloisemmalla tavalla. Sky Channelin matsien ja The Hockey Newsin tavaamisen inspiroimana laadin varsin vakuuttavalla alakouluenglannilla laadin erittäin kohteliaita (kiitos Tytti Koskiselle tiukoista opeista) kirjeitä, joissa pyydettiin kuvaa nimikirjoituksella.

Äiti postitti (kiitos siitäkin), sitten odoteltiin muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen ja jossain vaiheessa ehkä tuli vastausta – välillä seuran pr-henkilöltä, välillä pelaajilta henkilökohtaisesti. Niitä kertyi parin valokuva-albumin verran.

Joskus vuonna kaheksanviis Mario Lemieux oli vielä sen verran pienempi stara, että sain Prahan MM-kisoissa ihastuttaneelta pelaajalta ison kuvan oikein omistuskirjoituksella. Se on urheiluaarteistani toiseksi arvokkain.

Hyvä ystäväni viettää tänään 48-vuotissynttäreitä. Onnea ja Chapeau!

Post Scriptum – silloin ei muuten ollut internetiä, ei edes teksti-tv:n perustilastoja. Kotiin tilattu HokiNyys oli saapuessaan yleensä pari viikkoa vanha ja repaleinen (painettiin ohuelle sanomalehtipaperille silloin). Sieltä sitten luettiin matsikohtaisia tilastoja ja tehtiin tarvittaessa muistiinpanoja pelaajien vireestä.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
    • RT : Monet 612-osallistujat närkästyivät kun tapahtumaa kutsuttiin fasistiseksi, sillä hehän ovat vain "tavallisia ihmisiä".…
    • RT : Pitkän päivän päätteeksi on paikallaan kiittää sitkeästi iltaan asti jaksanutta fanikatsomoa. oli menestys sinise…
  • Arkisto
  • Aiheet