RSS Feed

ValokuvatIlmaisun rajat – kuusi sanaa

4. elokuuta, 2014

lähtö

Kaupunkiluonto inspiroi tuotteliaisuuteen, kirjoitin kuuden sanan novellin:

Ennen lähtöään hän riisui kuitenkin kenkänsä.

Mutta eikö olekin niin, että yksi kuva kertoo enemmän kuin kuusi sanaa?

* * * * *

Itseilmaisun saralla minulla on kaksi akuuttia tarvetta. Ensinnä haluaisin valokuvata enemmän. Se vaatisi hieman aikaa, ja paljon inspiraatiota. Ja ennen kaikkea sitä, että jaksaisi useammin ottaa kameran mukaansa ovesta lähtiessään. Tällaisia ruutuja tarttuu matkaan, kun vain malttaa kulkea riittävän hitaasti (silmät ympäristölle avoinna) ja on se kamera käsillä.

Toisaalta haluan jatkuvasti testailla kirjoittamiseni rajoja. Se tarve venyy joka suuntaan. Jonkinlaista kirjaa olisi taas joskus mukava kirjoittaa, mutta arjen tasolla yhä pienemmät ilmaisulliset yksiköt kiehtovat. Twitterin 140 merkkiä riitti pitkään raja-arvoksi, mutta ainahan sitä uutta kaipaa. Ja twiittaaminen on lopulta helppoa, kun siitä tulee rutiinilaji.

Kuuden sanan novellit/tarinat ovat kiehtoneet pitkään. Kuusi sanaa on armoton mitta, etenkin kun siihen pitäisi saada ladattua arkikieltä syvempää merkitystä. Yritä itse.

Jatkossa pitänee rohjeta ilman kuvan tuomaa tukea.


Ei kommentin kommenttia »

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet