RSS Feed

Kuka Karhuherra?

Toisinaan ei tee mieli avata tietokoneen kantta. Näyttö hohkaa autiona kuin valkoinen paperi, sellainen voi hetkittäin kammottaa. Useimmiten onneksi ei, kun sairastaa sanomisen pakkoa.

Se on monimutkainen tila, joka ajaa ihmisen kirjoittamaan – työkseen ja ilokseen, intohimosta itsensä ilmaisemiseen. Sellainen meikä on, Jani vaan näin tuttujen kesken.

Jäähallin kulmilla kasvaneelle ja yliopiston nurkissa itsensä löytäneelle kirjoittamisen palosta on kasvanut leipäpuu. Lätkäfriikistä on tullut urheilutoimittaja ja kaikenlaiseen luomiseen avoimesti suhtautuva kirjoitustyöläinen. Olen Jatkoaika.comin kasvatti, Sanomatalon ja maan parhaana palkitun kaupunkilehden koulima kyyninen idealisti. Ja nykyisin oman viestintäyrityksen strateginen ja operatiivinen johtaja. Siis ennen kaikkea vapaa toimittaja, joka sohii mieluusti sinne ja tänne muutenkin.

Tämän hetken keskeinen työsarka lähti halusta tehdä visiosta totta. Alussa oli vain pieneen päähän mahtuva idea suomalaisesta MMA-mediasta, se ruumiillistui pienin resurssein kauniisti kukoistavaksi verkkosivuksi – ja nyt huomaan olevani myös FightSport-lehden päätoimittaja. Vastuu painaa hartioita, mutta ryhti on entistä uljaampi.

Ammatillinen fokusoituminen kamppailu-urheiluun on tuonut kiehtovia työtilaisuuksia. Nykyisellään iso siivu työajasta kulu Team Unibetin leivissä; monenlaista sisällöntuotantoa ja maailmalla kiertämistä kampanjoiden sekä UFC-raportoinnin merkeissä.

Siinä sivussa tulee intoiltua valokuvaamisesta tai kohkattua harmaan arjen värittämiseksi milloin mistäkin. Useimmiten urheilusta, musiikista tai muusta urbaanista korkeakulttuurista. Ilmaisun mitta vaihtelee Twitterissä visertämisen 140 merkistä muutamaan sataan sivuun. Jokunen kirja on tullut toimitettua kasaan, mutta omat merkkiteokset odottavat vielä syntyään. Haaveissa on valtakunnan kovimman lätkäkirjan tekeminen ja elämän tarkoituksen selvittäminen. Saapa nähdä, kumpi natsaa ensin.

Potemastani tilasta johtuen olen lehtityön tuolla puolen parantumaton blogofiili. Karhuherran Murinoita turinoitiin pääosin urheilun ja etenkin jääkiekon saralla yli viisi vuotta, Jatkoajan kuvablogistakaan en ole osannut pysyä erossa. Ja synkempinä aikoina on terapiakirjoittamisen nimissä tullut keräiltyä Elämän pirstaleita.

Mitäs sitten raapustaisi? Ehdota sinä, tai tee tarjous, josta en osaa kieltäytyä (se ei ole vaikeaa).

  • Twitterin laulamaa
  • Arkisto
  • Aiheet